In de zomer snap ik dat je niet altijd zin hebt om een uitgebreid dessert op tafel te zetten. Wil je toch iets speciaals maken en daar niet te veel moeite voor hoeven doen, dan is deze frisse aardbeien panna  cotta perfect. Een paar ingrediënten combineren, op laten stijven in de koelkast en klaar is je dessert. Eventueel kun je nog een crumble toevoegen, maar alleen wat verse aardbeien is eigenlijk ook al genoeg. Panna cotta is sowieso heerlijk, maar voor mij is deze met aardbeien echt een persoonlijke favoriet! Je kunt dit dessert ook prima een dag van te voren maken.

Ingrediënten (voor 4 glaasjes)

Aardbeien panna cotta
300 ml slagroom
200 gram aardbeien
40 gram kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
1 zakje vanille suiker

Extra’s
aardbeien
crumble

Aardbeien panna cotta

Hoe maak je het?
1. Week de gelatine in ruim koud water. Zorg dat de gelatine minimaal 15 minuten in het koude water heeft gezeten voordat je het aan de warme room toevoegt.

2. Meng de slagroom met de suiker en de vanillesuiker in een steelpannetje en breng het geheel zachtjes aan de kook. Haal van het vuur als de room begint te koken en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door totdat alle gelatine is opgelost. Laat 10 minuten afkoelen, roer het mengsel om de paar minuten nog wel even door.

3. Pureer de aardbeien met een staafmixer en voeg toe aan de room. Roer het geheel goed door en schenk het mengsel vervolgens in de glaasjes. Laat de panna cotta afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in de koelkast zet. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer de panna cotta met een crumble en/of verse aardbeien.

Aardbeien panna cotta