Advocaat panna cotta

Denk je aan Pasen dan denk je vast ook al snel aan advocaat. Wat vond ik dat er vroeger altijd lekker uitzien, advocaat met slagroom in een mooi glaasje. Het duurde alleen even voordat ik het echt kon waarderen, maar als simpel en snel toetje is vanille-ijs met slagroom en advocaat altijd een succes. Wil je met Pasen een iets origineler dessert serveren, dan is deze advocaat panna cotta een goed idee. De advocaat maakt de panna cotta extra romig. Erg lekker dus en daardoor ook één van mijn favoriete panna cotta recepten.

Advocaat panna cotta (voor 6 personen)

Ingrediënten
400 ml slagroom
150 ml advocaat
65 gram fijne kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
1 tl vanille extract

Extra
Crumble
Eetbare viooltjes

Advocaat panna cotta

Hoe maak je het?
1. Week de gelatine in ruim koud water. Zorg dat de gelatine minimaal 15 minuten in het koude water heeft gezeten voordat je het aan de warme room toevoegt.

2. Schenk de slagroom, suiker en het vanille-extract in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe door zodat de suiker helemaal oplost. Haal van het vuur als de room begint te koken en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer het geheel goed door en laat even kort (2-3 minuten) afkoelen.

3. Schenk nu eerst een beetje room bij de advocaat en roer goed door, voeg vervolgens de rest van de warme room toe en roer weer goed door. Schenk vervolgens in de vormpjes* die je wil gebruiken. Laat de panna cotta afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in de koelkast of diepvries zet.

*Voor dit dessert heb ik een vorm met 6 halve bollen (ø 7 cm) van Silikomart gebruikt. Gebruik je net zoals ik een siliconen vorm? Zet de panna cotta dan in de diepvries (minimaal 3-4 uur als je de panna cotta op de dag van serveren maakt). Wanneer je de panna cotta uit de diepvries haalt meteen uit de vorm drukken en op een bord plaatsen. Laat je de panna cotta ontdooien buiten de koelkast, haal ze dan minimaal een uur voor serveren uit de diepvries. Laat je ze ontdooien in de koelkast, reken dan op 2-3 uur.

Wil je de panna cotta een paar dagen van te voren maken, druk ze dan de volgende dag uit de vorm en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer (leg een bakpapiertje op de bodem zodat ze niet vast blijven plakken).

Gebruik je bijvoorbeeld panna cotta vormpjes of glaasjes? Zet de panna cotta dan in de koelkast en laat voor serveren minimaal 4 uur opstijven.

Advocaat panna cotta

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 Reacties

  1. De Panna cotta met advocaat was erg lekker. De hoeveelheid gelatine precies goed. Alle recepten van je kloppen qua hoeveelheden. Daar kunnen overige receptschrijvers op internet nog veel van leren. De meeste kloppen namelijk niet.
    Ga zo door zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *