Zelfgemaakt ijs is ontzettend lekker en het maken ervan hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo komen er bij dit recept voor chocolade-ijs geen eieren aan te pas en hoef je de ingrediënten alleen maar te mengen en in de ijsmachine* te doen. Als je eenmaal een keer zelf ijs hebt gemaakt, kan daar niet veel meer tegenop. Zeker waard om eens te proberen dus!

Ingrediënten
200 ml slagroom
200 ml volle melk
30 gram cacao (20-25 gram als je niet van een te sterke chocoladesmaak houdt)
90 gram suiker

Chocolade-ijs

Hoe maak je het?
1. Meng de suiker met de cacao. Schenk hier vervolgens de melk bij en roer totdat de suiker is opgelost. Merk je dat de cacao niet goed mengt met de melk, gebruik dan een garde.

2. Voeg vervolgens ook de slagroom toe en roer het geheel goed door. Laat nog minimaal een halfuur goed koud worden in de koelkast voordat je het mengsel in de ijsmachine doet.

3. Schenk het mengsel vervolgens in de ijsmachine* en laat het ijs draaien. Het is afhankelijk van je ijsmachine hoelang dit duurt. Schep het ijs in een vershoudbak en zet voor serveren nog minimaal 2 tot 3 uur in de vriezer.

*Heb je geen ijsmachine? Je kunt ijs ook zonder ijsmachine maken. De consistentie zal een beetje anders zijn, maar nog steeds lekker. Zorg dat het mengsel volledig is afgekoeld voordat je het in de vriezer zet. Klop of roer het ijs vervolgens tijdens het bevriezen drie tot vier keer door met een lepel of elektrische mixer. Hiermee voorkom je dat er te veel ijskristallen ontstaan. Na 3 tot 4 uur is je ijs klaar.

Chocolade-ijs