Chocolade-sinaasappelijs

De combinatie chocolade-sinaasappel is een geval van love it or hate it. Zelf vind ik de combinatie erg lekker, vooral de chocolade van Lindt met deze twee smaken is een favoriet. Ook een fan van deze smaak? Dan gaat dit ijs ook sowieso een succes worden.

Ingrediënten
250 ml slagroom
85 gram melkchocolade
85 ml volle melk
85 ml sinaasappelsap
40 gram suiker
halve eetlepel sinaasappelrasp

Hoe maak je het?
1. Schenk ongeveer 150 ml van de slagroom in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom. Haal de slagroom van het vuur wanneer deze bijna begint te koken. Schenk vervolgens over de chocolade en roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Laat het mengsel afkoelen.

2. Wanneer het mengsel bijna is afgekoeld (na ongeveer 5-10 minuten) meng je ook de overgebleven slagroom, melk, sinaasappelsap, suiker en rasp door het  chocolademengsel. Roer goed door totdat de suiker is opgelost. Plaats vervolgens in de koelkast en laat het mengsel goed koud worden voordat je het in de ijsmachine* doet.

3. Schenk het mengsel vervolgens in de ijsmachine en laat het ijs draaien. Het is afhankelijk van je ijsmachine hoelang dit duurt. Schep het ijs in een vershoudbak en zet voor serveren nog minimaal 2 tot 3 uur in de vriezer.

*Heb je geen ijsmachine? Je kunt ijs ook zonder ijsmachine maken. De consistentie zal een beetje anders zijn, maar nog steeds lekker. Zorg dat het mengsel volledig is afgekoeld voordat je het in de vriezer zet. Klop of roer het ijs vervolgens tijdens het bevriezen drie tot vier keer door met een lepel of elektrische mixer. Hiermee voorkom je dat er te veel ijskristallen ontstaan. Na 3 tot 4 uur is je ijs klaar.

Chocolade-sinaasappelijs

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 Reacties

  1. Wim Proot

    Hoeveel gram chocolade gebruik je +-?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *