Als je op zoek bent naar een super simpel dessert zit je goed met deze witte chocolademousse. Ik heb dit dessert al meerdere malen gemaakt en zelfs de mensen die normaal niet echt van witte chocolade houden vonden het een succes. De mousse is best machtig, dus combineren met bijvoorbeeld een crumble en/of vers fruit is aan te raden. Zelf strooide ik er wat poeder van gevriesdroogde frambozen over, maar ook verse frambozen zijn erg lekker bij deze witte chocolademousse.
Ingrediënten (voor 6-8 personen)
250 ml slagroom
90 gram witte chocolade
2 blaadjes gelatine
Hoe maak je het?
1. Week de gelatine in ruim koud water. Zorg dat de gelatine minimaal 15 minuten in het koude water heeft gezeten voordat je deze aan de warme room toevoegt.
2. Verwarm de slagroom op middelhoog vuur. Hak ondertussen de witte chocolade in stukjes en doe deze in een kom. Haal de slagroom van het vuur zodra deze begint te koken. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de warme slagroom en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Schenk het warme mengsel nu over de witte chocolade en roer totdat alle chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel is ontstaan.
3. Laat de mousse buiten de koelkast afkoelen. Bedek met plastic folie en laat minimaal 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Zelf maak ik de mousse altijd een dag van te voren.
4. Klop voor serveren de mousse luchtig met een mixer en serveer met een crumble en/of vers fruit.
Iris
Hoi! Hoelang kan je dit bewaren in de koelkast (of vriezer) :)?
Willeke
Hoi Iris, je kunt de mousse 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook, dan zou ik gokken op ongeveer een kleine maand. Wel goed afsluiten, eventueel met extra plastic op de mousse zelf, zodat er niet teveel ijskristallen ontstaan.