Ben je op zoek naar een snel en makkelijk recept? Dan is het maken van een plaattaart altijd een goed idee. Je kunt zo ongeveer alle groenten wel gebruiken bij het maken van een plaattaart. Handig ook als je nog wat over hebt. Deze plaattaart met pompoen, geitenkaas en rode ui is één van mijn favorieten.

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
1 rode ui
100 gram geitenkaas
halve flespompoen
paar takjes tijm
handje pijnboompitten
rucola
olijfolie
peper en zout

Plaattaart Pompoen Geitenkaas

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat het bladerdeeg kort ontdooien en leg vervolgens op de bakplaat. Zorg ervoor dat de randjes van de vellen ongeveer een centimeter over elkaar heen liggen en druk vervolgens aan zodat er een groter plak bladerdeeg ontstaat.

2. Vouw de randen van de plaattaart nu een centimeter naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem.

3. Snijd de pompoen in dunne plakken en schil ze. Door de pompoen eerst in plakken te snijden kun je met een dunschiller gemakkelijker de schil eraf halen. Snijd vervolgens in kleinere stukjes. Snipper de rode ui fijn.

4. Verdeel de pompoen en rode ui over het bladerdeeg. Strooi hier de tijm overheen en wat peper en zout. Besprenkel tenslotte met wat olijfolie.

5. Zet de plaattaart voor 25 minuten in de oven. Verdeel na 15 minuten de geitenkaas over de plaattaart. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Haal de plaattaart na 25 minuten uit te oven en strooi de pijnboompitten over de plaattaart. Serveer met bijvoorbeeld rucola of een andere salade.

Plaattaart Pompoen Geitenkaas