Basisrecept: Crumble

Heeft je dessert nog iets extra’s nodig? Dan is een crumble altijd een goede toevoeging. Lekker bij ijs, mousse of als onderdeel van een uitgebreider dessert. Handig is dat bijna iedereen deze ingrediënten wel in huis heeft en het weinig tijd kost om te maken. Daarnaast kun je aan deze basis crumble ook noten toevoegen, bijvoorbeeld voor het maken van een hazelnotencrumble of een amandelcrumble.

Ingrediënten
4 el bloem
3 el havermout
3 el boter (op kamertemperatuur)
3,5 el suiker
snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng met je handen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Blijft het deeg te nat, voeg dan nog wat bloem toe. Is het deeg juist te droog, voeg dan nog wat boter toe.

3. Verspreid de crumble over de bakplaat en zet in het midden van de oven.

4. Schep de crumble om met een lepel wanneer de randjes bruin beginnen te kleuren, dit gebeurt ongeveer na 8 minuten. Hierna gaat het een stuk sneller, blijf dus in de buurt en blijf de crumble steeds na 1 à 2 minuten omscheppen. De crumble zal ongeveer klaar zijn na 15-20 minuten, de exacte tijd ligt aan je oven.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

4 Reacties

  1. Welke boter bedoelen ze?

  2. Ga ik maken voor bij de geweldig mooie halve bollen. Als ik het in een luchtdichte bakje of zakje doe hoelang is het dan ongeveer te bewaren?