Een basisrecept voor vanillecake kom altijd van pas. Vanillecake is op zichzelf al lekker, maar met dit recept kun je ook prima variëren. Bijvoorbeeld door het toevoegen van specerijen of cacao.

Ingrediënten (voor een cake van 25 cm)
200 gram boter (kamertemperatuur) 
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 kristalsuiker
4 eieren (kamertemperatuur) 
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem. 

2. Mix de boter, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen. Mix het geheel voor minimaal 5 minuten. 

3. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake gaar in 55 minuten. Check met een prikker of de cake klaar is of nog een paar minuten langer in de oven moet. Komt de prikker schoon uit de cake, dan is de cake klaar.