Als het aan mij ligt behoren zelfgemaakte zandkoekjes tot de lekkerste koekjes die er zijn. Vooral als ze net uit de oven komen is het lastig om er vanaf te blijven. Daarnaast zijn zandkoekjes ook altijd leuk om te maken met kinderen, mede omdat ze erg simpel zijn om te maken. Een paar basisingrediënten combineren en je kunt aan de slag!

Ingrediënten
220 gram bloem
150 gram koude boter
100 gram witte basterdsuiker
1 eidooier
snufje zout

Hoe maak je het?
1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng met je handen totdat er een egale, stevige deegbal ontstaat. Winkel deze in vershoudfolie en laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

2. Wanneer het deeg lang genoeg gerust heeft verwarm je de oven voor op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

3. Bestuif je werkblad met bloem. Snijd een deel van het deeg waar je eerst mee gaat werken van de deegbal af en laat de rest ondertussen in de koelkast liggen. Kneed het deeg kort totdat het weer soepel is en rol vervolgens uit met een deegroller. Steek de koekjes uit met behulp van uitsteekvormpjes en leg ze op de bakplaat.

4. Bak de koekjes goudbruin in ongeveer 15-20 minuten.