Mijn favoriete kookboeken zijn die van Donna Hay. Haar boeken staan niet alleen vol met super lekkere recepten, maar zijn ook nog eens ontzettend mooi om doorheen te bladeren. Ook haar nieuwe boek Modern Baking is weer zo’n boek. De recepten hebben vaak iets extra’s. Net even wat meer dan een basisrecept. Het eerste recept dat ik heb gemaakt zijn deze chocolade cakejes met maple syrup frosting. De cakejes hebben een brownie-achtige structuur, wat goed combineert met de maple syrup. Daarnaast is het ook een makkelijk recept, alle ingrediënten mixen, de oven in en je bent klaar!

De maple syrup frosting zou ook prima kunnen werken als snelle en simpele chocolademousse met bijvoorbeeld nog wat extra cacao.

Ingrediënten (voor 12 cakejes)

Voor de chocolade cakejes
180 ml karnemelk (kamertemperatuur)
125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
150 gram rietsuiker
90 gram amandelmeel
80 gram volkoren tarwemeel
50 gram cacao
2 eieren (kamertemperatuur)
2 tl vanille-extract
halve tl bakpoeder
1/4 tl baksoda
1/4 tl zeezout

Voor de maple syrup frosting
250 gram ricotta
60 ml maple syrup (ahornsiroop)
10 gram cacao
2 tl vanille-extract

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cupcake vorm met papieren vormpjes.

2. Doe alle ingrediënten voor de chocolade cakejes bij elkaar in een kom en mix in ongeveer 2 minuten tot een glad beslag. Vul de vormpjes tot ongeveer een centimeter onder de rand. De cakejes rijzen niet echt veel, dus er kan wat meer beslag in de vormpjes dan je normaal zou doen. Zet de cakejes voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Check met een houten prikker of ze klaar zijn.

3. Maak ondertussen de maple syrup frosting. Doe de ingrediënten bij elkaar in een kom en mix tot een glad geheel. Dek af met plastic folie en zet in de koelkast.

4. Bestrijk de cakejes voor serveren met de maple syrup frosting en strooi hier eventueel nog wat geschaafde witte chocolade overheen.

Chocolade cakejes met maple syrup frosting