Voor deze chocoladetruffels heb je maar een paar ingrediënten nodig. Slagroom, een beetje boter en natuurlijk chocolade. Ontzettend simpel dus! Ik heb daarnaast ook nog een beetje golden syrup toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de ganache gaat glanzen. Wil je dit niet speciaal aanschaffen, dan kun je de chocoladetruffels ook prima zonder golden syrup maken. Daarnaast kun je verschillende ingrediënten gebruiken voor de de decoratie, bijvoorbeeld cacao, kokos, geroosterde hazelnoten of gevriesdroogde frambozen.

Ingrediënten (voor 22 truffels)
100 ml slagroom
100 gram pure chocolade
2 tl golden syrup
1,5 tl boter
decoratie naar keuze (bijv. cacao of hazelnoten)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de slagroom met de golden syrup in een steelpannetje op laag vuur. Hak de chocolade ondertussen fijn in de keukenmachine. Haal de slagroom van het vuur als deze tegen het kookpunt aanzit.

2. Zet de keukenmachine aan op een lage stand en schenk de warme slagroom voorzichtig bij de chocolade. Voeg na een paar seconden ook de boter toe en laat het geheel nu op een hogere stand draaien totdat er een gladde ganache ontstaat.

3. Schep de ganache over in een kom en bedek met plasticfolie. Laat minimaal 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

4. Schep met een kleine lepel wat chocolade uit de kom en rol er met je handen een klein balletje van. Rol vervolgens door bijvoorbeeld de cacao of kokos. Merk je dat de chocolade te zacht wordt om mee te werken, zet de kom dan voor ongeveer een halfuur terug in de koelkast zodat de chocolade weer opstijft.

Chocoladetruffels