Wafels als ontbijt is altijd een goed idee (of als lunch, of als dessert..). Ik vergeet vaak dat ik een wafelijzer heb of ik begin er niet aan, terwijl het eigenlijk erg simpel is om wafels te maken. Deze wafels zijn gemaakt met karnemelk en daarnaast zit er geen suiker in het beslag. Hierdoor zijn de wafels niet te zoet en combineert het goed met de geroosterde nectarine waaraan honing is toegevoegd. Je kunt daarnaast natuurlijk ook altijd de kwark vervangen door slagroom.

Ingrediënten (voor 2 personen – 4 wafels)
200 ml karnemelk
150 gram bloem
1 tl vanille-extract
1 ei
snufje zout
zonnebloemolie
3 nectarines
1 el honing
poedersuiker
kwark

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de nectarines in partjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de honing en hussel goed door elkaar. Rooster de nectarine ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

2. Maak ondertussen de wafels. Zeef de bloem in een schaal. Voeg het ei, zout en vanille-extract hieraan toe. Voeg vervolgens al roerende de karnemelk toe aan het beslag. Klop met een garde totdat er een egaal beslag ontstaat.

3. Verhit het wafelijzer en bestrijk de ijzers met zonnebloemolie. Schep – afhankelijk van je wafelijzer – een paar lepels beslag op de ijzers en sluit het wafelijzer. Bak de wafels in een paar minuten goudbruin.

4. Haal de nectarines uit de oven. Plaats de wafels op een bord, bestrooi met poedersuiker en verdeel de nectarine over de wafels. Serveer met kwark en eventueel nog wat extra honing.